Pacientilor interesati de argumentul implant dentar pret, le oferim cateva detalii pentru a-si face o idee despre costurile totale ale lucrarilor protetice.

Implant dentar – Modele, avantaje, pret, costuri finale

Tratamentele moderne de implantologie va ofera alternative pentru orice tip de edentatie. Practic, indiferent daca va lipseste un singur dinte sau toti (de pe ambele arcade sau doar de pe una), puteti corecta imperfectiunea prin inlocuirea spatiilor libere cu implanturi dentare.

Pretul lucrarilor variaza in functie de mai multe variabile, una dintre ele fiind modelul ales. Pe piata, sortimentele disponibile sunt numeroase. Insa nu toti medicii folosesc acelasi model, diferentele fiind vizibile de la un cabinet stomatologic la altul.

La Orto Care, dupa o testare amanuntita, am evaluat caracteristicile fiecarui implant dentar si avantajele oferite de mai multi producatori. Tinand cont si de pret, ne-am oprit la 3 brand-uri, Alpha Bio, Megagen si Bredent, pe care va invitam sa le descoperiti in randurile urmatoare:

Implanturi dentare Alpha Bio – Caracteristici, avantaje, pret

Caracteristici

Compania israeliana Alpha Bio este specializata in realizarea unor solutii de varf in implantologie, de la implanturi, la lucrari protetice. Nu putem spune ca depaseste ca performanta alte brand-uri, insa avantajele oferite se concentreaza mai mult pe calitate decat pe succesul osteointegrarii.

Dupa mai multi ani de studiu, majoritatea dispozitivelor, indiferent ce nume poarta, se integreaza in osul maxilar / mandibular, prin depunerea de tesut in jurul surubului. Procesul de osteointegrare nu mai este o intamplare, radacina metalica fiind practic asimilata de tesutul osos.

Avantaje

Sistemele Alpha Bio au un sortiment amplu de indicatii, fiind recomandate atat pentru inlocuirea unui singur dinte, cat si a tuturor dintilor. Implanturile sunt usor de inserat si foarte stabile. Pe termen lung, rezultatele sunt previzibile, sansele de reusita ramanand doar niste ”detalii” care permit reabilitarea pacientilor edentati.

Societatea este prima care a lansat pe piata primul implant dentar de forma conica, oferindu-le pacientilor beneficii unice, avantaje datorate caracteristicilor filetului. Se gasesc in diferite forme, lungimi si dimensiuni ale diametrului transversal. Si din fericire pentru pacienti, se potrivesc cu orice suport osos, contand insa calitatea si cantitatea disponibila.

In timpul interventiei de implantare propriu-zisa, se poate modifica unghiul de orientare al implantului. Nu degeaba diversi producatori incearca sa copieze tehnologia. Confirmam ca au si o foarte buna stabilitate, cu o rata de reusita de exceptie si cu un termen de garantie ce depaseste 30 de ani.

Preturi

Comparativ cu alte modele, cele produse de Alpha Bio au un pret total inferior (400 euro, incluzand si bontul protetic). Nu este vorba doar despre radacina propriu-zisa, ci si despre ”accesorii” si despre tariful serviciilor.

Implanturi dentare Megagen – Caracteristici, avantaje, pret (H2)

Caracteristici

Compania Megagen se poate lauda cu o bogata experienta in dezvoltarea implanturilor. Indiferent de dimensiune, dispozitivele prezinta o suprafata care accelereaza procesul de osteointegrare. Iar design-ul este anume studiat pentru a favoriza implantarea si totodata contactul cu tesutul osos.

Sistemele implantare Megagen combina mai multe solutii puse la dispozitie de implantologie, capabile sa se adapteze perfect oricarei situatii clinice. Toate tipurile de implanturi dispun de caracteristici anume studiate pentru a le oferi pacientilor optiuni terapeutice cat mai apropiate de dintii naturali.

Avantaje

Corpul conic le faciliteaza amplasarea pe locul radacinii naturale, in timp ce dimensiunile reduse ale diametrului apical minimizeaza stresul asupra tesutului osos. Sunt ideale pentru cazurile clinice ceva mai ”pretentioase”, si anume pentru pacientii cu tesut osos ”moale” (densitate scazuta), insuficient cantitativ.

Dispozitivele Megagen si-au castigat o reputatie internationala datorita catorva insusiri care de altfel ne-au motivat sa le punem pe lista cu implanturi dentare. Procedura de implantare este rapida, oricare ar fi zona de ”lucru”, iar procesul de osteointegrare are o rata de succes de aproape 100%.

Datorita rezistentei sunt compatibile cu zona posterioara, in locul molarilor. Indiferent de grosimea suportului osos, sunt usor de utilizat. In plus, garanteaza rezultate deosebite, pana si in prezenta unei cantitati insuficiente de os. Cu alte cuvinte, reduc riscurile de pierdere osoasa.

Preturi

In cabinetul stomatologic Orto Care, puteti gasi implanturi dentare Megagen la un pret mai mult decat convenabil, nejustificat de mic daca ne raportam la acuratetea lucrarilor si la calitatea rezultatelor (500 euro)

Implanturi dentare Bredent – Caracteristici, avantaje, pret

Caracteristici

Grupul Bredent pune la dispozitia medicilor implantologi (si nu numai lor), materiale si componente perfect compatibile intre ele. Poate ca la prima vedere, ”insusirea” pare lipsita de importanta. Si totusi nu este. Aceasta ”potrivire” reduce durata terapiilor si contribuie la imbunatatirea raportului medic-pacient.

In cabinetul de stomatologie Orto Care, folosim de la producatorul german diferite tipuri de implanturi, de la SKY Classic (perfecte pentru zona laterala a mandibulei), la miniSKY (recomandate in caz de atrofiere osoasa), whiteSKY (realizate din zirconiu, cu o estetica imbunatatita) si la sistemele Fast&Fixed (intreaga procedura de implantare are loc intr-o singura zi).

Avantaje

In general, orice implant dentar Bredent, odata pozitionat in locul radacinii naturale, stabilizeaza osul si previne resorbtia. Modificarea suprafetelor metalice osseo connect favorizeaza depozitarea osteoblastelor (celule responsabile de elaborarea matricei tesutului osos), garantand conditii optime pentru toate tesuturile care alcatuiesc parodontiul.

Sectiunea transversala (forma hexagonala, cu unghiurile rotunjite) permite o mai buna conexiune intre surub si coroana protetica. Putem sa mai adaugam si excelente proprietati hidrofile (absorb cantitati insemnate de apa), insusire care descrie capacitatea de osteointegrare (imediat dupa implantare, sangele acopera suprafata implantului).

Dispozitivele Bredent imbunatatesc calitatea osului. Gratie tehnicii chirurgicale folosite, orientate spre protejarea suportului osos, practic, acesta trece printr-un mecanism de condensare in jurul implantului, fenomen ce contribuie la o mai buna stabilitate primara.

Preturi

In ciuda performantelor greu de egalat, un implant dentar Bredent are un pret unitar destul de accesibil (600 euro). Insa mare atentie la cotatia finala, care depinde de numarul dispozitivelor inserate si de tipul de coroana ales.


Care este pretul unui implant dentar in cabinetul stomatologic Orto Care?

Nu avem cum sa trecem peste un asemenea argument. Pacientii au nevoie de servicii de calitate, dar in acelasi timp vor sa-si faca o idee despre sumele pe care trebuie sa le scoata din buzunar la un moment dat. Acestea, de cele mai multe ori, difera de cifrele initiale.

Pentru fiecare implant dentar, practicam un anume pret, asa cum apare in lista cu preturi. Dar suma se refera strict la radacina din titan sau zirconiu si difera de costul total al lucrarii protetice. Valoarea lucrarii este conditionata de factori precum numarul implanturilor, materialele folosite sau modelul ales.

Sa nu uitam nici complexitatea cazului si situatiile ”extinse”. Atunci cand am aplicat un singur implant, la final (peste 4-6 luni) se adauga costul coroanei pe implant, care poate fi de 900 lei (pentru coroana metalo-ceramica ) sau de 1500 lei (coroana de ceramic pe zirconiu). Deci vom tine cont de numarul de dinti inlocuiti si daca va fi lucrare fixa (se multiplica pretul coroanei de mai sus) sau proteza mobilizabila peste implanturi, cu pretul de 2 000 lei.

Cand situatia clinica este ceva mai complicata, pacientul are nevoie de mai multe vizite in cabinetul stomatologic si totodata, de mai multe tratamente, aplicate inainte de implantarea propriu-zisa.

Spre exemplu, in prezenta deficitului de tesut osos, incepem cu regenerarea osoasa prin sinus lift sau aditie de os. In acest caz tinem cont ca sinus liftul costa 700 euro, iar aditia de os se realizeaza la pretul de 150 euro/cm3, fiind nevoie obligatoriu cand se face aditie de os si de membrana (pentru sustinerea osului aditionat), pretul ei fiind de 100 euro/cm2. Alteori, inainte de pozitionarea implantului este nevoie de una sau de mai multe extractii, pretul acestora fiind influentat si de dificultatea procedurilor (dintii inclusi sunt mai greu de extras).

Intr-un final, astfel de situatii genereaza costuri suplimentare, pe care trebuie sa le luam si sa le luati in calcul cand va ganditi la solutionarea problemelor de edentatie. Pana sa cunoastem situatia clinica si asteptarile pe care le aveti de la terapia de implantologie, ne este destul de greu sa facem o evaluare exacta.

Abia dupa o examinare clinica atenta si analiza radiografiilor panoramica si CT, vom putea stabili planul terapeutic si costurile finale. Pentru elucidarea oricarui mister referitor la subiectul ”implant dentar pret”, cel mai bine este sa programati o prima consultatie, folosindu-va de formularul si de detaliile afisate in pagina Contact.


Important
Acest site foloseste cookie. Continuarea navigarii implica acceptarea lor.