Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0767 599 939
Calea Vitan, nr. 108, bl. V35
sc. 2, parter, ap. 39, interfon 39
Programare

Află ce poți mânca după inserarea unui implant dentar

Dacă ați ajuns aici înseamnă că deja ați trecut de etapa inserării implantului dentar sau deja știți ce presupune această intervenție și vă interesează sa vedeți ce alimente și bauturi puteți consuma sau dacă aveți vreo restricție din micile plăceri culinare.

 

În acest articol vom detalia etapele prin care va trece implantul tău și ce este recomandat să consumi astfel încât disconfortul să fie minim sau chiar inexistent.

 

Tratamentul cu implant dentar București reprezintă o procedură care necesită un anumit regim alimentar. Cu cât mănânci mai multe alimente ușoare cu atât perioada de vindecare va fi mai rapidă.

 

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, clinica stomatologica orto care

Ce alimente este indicat să consumi imediat după inserarea implantului dentar

Partea bună este că puteți mânca la scurt timp după intervenția cu implant dentar București. Recomandarea medicilor ar fi totuși, pentru că veți simți o ușoară oboseală datorită anestezie sau o ușoară durere locală, să consumați alimente cât mai moi sau lichide ca de ex:

 

 • Supe/ Ciorbe
 • Ouă moi
 • Sucuri de fructe sau legume (fără zahăr)
 • Piureuri
 • Fulgi de ovăz cu lapte
 • Avocado
 • Paste
 • Budincă
 • Orez
 • Banane
 • Legume fierte

 

Ca și varietate de băuturi este indicat să consumați apă sau ceaiuri la o temperatura potrivită, nici prea rece nici prea caldă.

 

Respectarea îndicațiilor legate de consumul alimentelor moi vă va asigura o vindecare rapidă și nedureroasă într-un mod corespunzător, evitând durerea pe care o puteti experimenta în anumite cazuri speciale.

 

În primele 10-14 zile, în funcție de cât de repede se va vindeca locul intervenției, este de preferat să se consume o parte din alimentele enumerate mai sus sau cele stabilite de medicul care va efectuat operația, împreună cu dvs.

 

În primele câteva zile este indicat să consumați doar lichide sau înlocuitori solubili ca de ex: supe cremă, ciorbe strecurate, băuturi proteice și sucuri naturale de fructe/legume.

 

Alimentele pe care le poți consuma fără a necesita masticația sunt ideale, chiar și după recuperarea parțială. Dacă durerea vă împiedică să consumați alimente solide puteți continua cu dieta până nu veți mai simți disconfort. În plus, optarea pentru o medicație contra durerii, este indicată.

Ce este indicat să eviți după inserarea unui implant dentar?

Este indicat să eviți alimentele tari, crocante care pot deranja/zgâria locul inserării sau care necesită multă mestecare.

 

Consumul unor astfel de alimente poate cauza mai mult disconfort și un timp mai lung de vindecare. Poate provoca traume în zona proaspăt operată. Este important să fim deosebit de atenți cu acestă zonă!

 

De asemenea, recomandarea medicilor implantologi este să nu beți cu paiul în primele zile după intervenție. Puteți bea direct din sticlă sau pahar astfel încat lichidul care intră in cavitatea bucală să potă eliminia micile gheaguri de sânge, ceea ce vă va feri de durerile post operatorii.

 

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, clinica stomatologica orto care

 

După perioada de refacere, adică după vindecarea procedurii nu veți mai avea niciun fel de restricție de la micile plăceri culinare. Veți putea mânca tot ce vă doriți, exact ca și înainte, ba chiar mai bine acum că aveți toată dantura întreagă.

 

Rolul implantului dentar București este să înlocuiască radăcina dintelui și să ajute la reconstrucția lui astfel încât să vă bucurați de tot la fel ca înainte. Veți putea manca alimente tari, crocante și să vă savurați iar băuturile preferate cu paiul.

 

Clinica de top Orto Care, din Calea Vitan, sector 3, Bucureşti, deţine un departament de implantologie valoros, în care lucrează specialişti cu vastă experiență, care vă pot indica cel mai bun tip de implant dentar București pentru reconstrucția danturii dvs., la cel mai bun raport calitate-preţ al serviciului.

 

Solicitaţi neîntârziat o primă şedinţă de consultare unuia dintre medicii implantologi de înaltă calificare de aici, cel care vă va indica, eventual, pentru început, şi tipul de investigaţie imagistică potrivit!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.