Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0767 599 939
Calea Vitan, nr. 108, bl. V35
sc. 2, parter, ap. 39, interfon 39
Programare

Profilaxie dentară

Profilaxia este cel mai ușor și mai puțin costisitor tratament pentru îngrijirea dentară. Rolul profilaxiei este acela de a preveni apariția unor afecțiuni dentare, precum: gingivita, boala parodontală sau caria dentară.

 

Deoarece cu toții ne dorim un zâmbet frumos, alb și sănătos, Orto Care îți oferă tratamente profilactice moderne ce au grijă ca dantura ta să fie mereu pregătită pentru un zâmbet frumos.

 

Care sunt tratamentele profilaxiei dentare?

 • Detartrajul dentar;
 • Periajul profesional;
 • Air-Flow;
 • Sigilări dentare.

periaj profesional, sigilari dentare, air-flow, avantaje detartraj cu ultrasunete, orto care

Detartrajul dentar cu ultrasunete

 

Detartrajul dentar este cel mai cunoscut tratament profilactic și are o importanță foarte mare în prevenirea apariției afecțiunilor dentare. Acesta are rolul de a îndepărta placa bateriană și tartrul de pe suprafața dinților.

 

Apariția lor este cauzată fie de către depunerile alimentare, fie de consumul de cafea sau fumatul. Este recomandat ca detartrajul dentar cu ultrasunete să fie realizat o dată la 4 luni pentru pacienții fumători sau care au implant dentar, iar pentru restul pacienților, se recomandă detartrajul o dată la 6 luni.

 

Care este diferența dintre detartrajul cu ultrasunete și detartrajul tradițional?

 

Comparativ cu detartrajul tradițional, cel cu ultrasunete prezintă numeroase beneficii pentru pacient:

 • Detartrajul cu ultrasunete asigură o curățare mult mai bună a danturii, deoarece se pot curăța depozitele de bacterii din spațiile greu accesibile, spații în care instrumentele folosite în detartrajul tradițional nu pot curăța eficent;
 • Detartrajul dentar este o metodă profilactică folosită atât pentru copii, cât și pentru adulți;
 • Față de un detartraj tradițional, în cazul celui cu ultrasunete timpul procedurii este mult mai mic, datroită tehnologiei mult mai bune folosite;
 • Cu ajutorul detartrajului cu ultrasunete se pot descoperi și cariile „ascunse” din locurile greu accesibile. Astfel, medicul stomatolog le poate trata repede și ușor, deoarece acestea se află în stare incipientă;
 • De asemenea, datorită ultrasunetelor pot fi îndepărtate anumite colorații dentare cauzate de cafea sau tutun. Astfel, estetica danturii tale va fi îmbunătățită;

avantaje detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air flow, orto care

despre detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air flow, sigilari dentare, orto care

Periajul profesional

 

Știm deja că periajul dentar trebuie efectuat de 2 ori pe zi, respectiv dimineața și seara. Acesta ajută la curățarea resturilor alimentare depuse pe dinți. Însă periajul dentar obișnuit nu este îndeajuns de puternic ca să curețe dantura eficient și să asigure prevenirea apariției cariei denatre.

 

Tocmai de aceea, tratamentele profilactice presupun și efectuarea o dată la 6 luni a unui periaj profesional. Periajul profesional se efectuează doar în cabinetul stomatologic și presupune o curățare specială a plăcii bacteriene.

 

De obicei, periajul profesional este necesar după procedura detartrajului cu ultrasunete. Mai exact, rolul periajului profesional este acela de a îndepărta reziduurile ce rămân în urma detartrajului cu ultrasunete.

 

Care sunt avantajele periajului dentar profesional?

 

 • Oferă senzația unor dinți curați pentru o perioadă destul de mare;
 • Este o peorcedură nedureroasă pentru pacient;
 • Timpul de efectuare este foarte scurt;
 • Îndepărtează resturile din locurile greu acceseibile ce rămân în urma detartrajului cu ultrasunete;
 • Alături de un detartraj cu ultrasunete, periajul dentar netezește dinții și le oferă un aspect curat și o estetică frumoasă;
 • Ajută la prevenirea apariției cariei dentare sau a bolii parodontale;
 • De asemenea, deși periajul dentar nu este un tratament de albire dentară, este posibil ca în urma lui, pacientul să scape de anumite colorații mici cauzate de consumul de cafea, vin sau din cauza fumatului;
 • La fel ca detartrajul cu ultrasunete și periajul dentar poate fi o metodă profilactică atât pentru adulți, cât și pentru copii.

avantaje detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air flow, orto care

avantaje detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air flow, orto care

Air-Flow

 

Air-flow-ul reprezintă cea de-a treia etapă pentru un tratament profilactic complet. Așa cum am observat, prima procedură profilactică este detartrajul cu ultrasunete, urmat de periajul profesional.

 

În urma periajului profesional este nevoie deefectuarea unui air-flow pentru a îndepărta complet placa bacteriană și tartrul de pe dantura pacientului.

 

Air-Flow-ul funcționează cu ajutorului unui dispozitiv ce generează un jet de apă, aer și particule fine de bicarbonat de sodiu, jet care acționează cu o presiune mare.

 

Astfel, se curăță eficient și sigur orice urmă a tartrului sau a plăcii bacterie. Efectul pe care îl are este o dantură strălucitoare și perfect curățată.

 

Care sunt avantajele procedurii air-flow?

 

 • Împreună cu detartrajul și periajul, air-flow asigură sănăttaea danturii pacientului;
 • Datorită particulelor fine de bicarbonat de sodiu, air-flow ajută și la îndepărtarea micilor colorații dentare:
 • Air-flow-u poate ajunge în cele mai inaccesibile zone ale danturi pentru a le curăța și proteja de apariția afecțiunilor precum: boala parodontală, gingivita sau caria dentară;
 • Este un tratament ce nu îi provoacă nicio durere pacientului;
 • La fel ca celelalte 2 proceduri profilactice, air-flow-ul nu necesită mai mult de o ședință scurtă la stomatolog pentru a fi efectuată corespunzător;
 • În urma acestui tratament se asigură o estetică frumoasă în ceea ce privește culoarea danturii, dar și sănătoasă, datorită tuturor beneficiilor oferite.

despre detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air flow, orto care

despre detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air flow, orto care

Sigilări dentare

 

Sigilarea dentară este o procedură des întâlnită la copiii ce au fie dentiție temporară, fie definitivă, însă acest tratament profilactic poate fi utilizat și pentru adulți.

 

Cee ce face sigilarea dentară este combaterea apariției cariei dentare cu ajutorului unui material special ce acoperă șanțurile și fosetele dentare.

 

Care sunt avantajele sigilărilor dentare?

 

 • Cu ajutorul sigilărilor dentare, riscul apariției cariei denatre scade cu aproximativ 80%;
 • Sigilările dentare sunt metoda optimă pentru copiii care încă nu pot efectua corespunzător periajul dinților din spatele arcadelor denatre;
 • Procedura este una sigură și mai ales, non invazivă;
 • Datorită sigilărilor dinților de lapte ai copilului se asigură o dezvolare sănătoasă a dinților permanenți. Caria unui dinte de lapte, afectează și dintele permanent chiar dacă acesta nu a erupt încă. Astfel, protejând cât mai bine dentiția de lapte, dinții definitivi se vor dezvolta sănătos;
 • Sigilarea dentară nu afectează deloc dintele, deoarece se folosesc materiale speciale;
 • Pentru aceast tratament nu este nevoie de anestezie;
 • Sigilarea dinților se realizează într-un timp scurt și nu provoacă pacientului niciun disconfort.

 

Care este modul în care se efectuează procedura?

 

Acest tratament profilactic se realizează pe suprafața molarilor și premolarilor, deoarece în aceste locuri depunerea de plăcii bacteriene este cea mai mare și astfel riscul dezvoltării unei carii dentare este crescut.

 

Sigilarea dentară pentru dinții de lapte este recomandată începând cu vârsta de 3-4 ani, iar pentru denții permanenți, începând cu vâsta de 6 ani.

 

 • Prima etapă a procedurii de sigilare dentară este curățarea dintelui și uscarea lui;
 • După această etapă urmează aplicarea unui gel pe dinte care are rolul de a-l pregăti pentru aplicarea materialului sigilant;
 • A treia etapă presupune aplicarea propriu-zisă a materialului ce acoperă șanțurile și fosetele ce protejează dintele de bacterii;
 • În cea de-a patra etapă se folosește o lampă de fotopolimerizare care ajută la fixarea substanței de sigilare.

despre detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air flow, sigilari dentare, orto care

despre detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air flow, sigilari dentare, orto care

Apelează la noi pentru un zâmbet natural și sănătos!

Servicii stomatologice complete

Fie că este vorba despre probleme ortodontice, implantologice sau de estetică dentară, la Orto Care dantura ta este pe mâini bune.

Atmosferă relaxantă și prietenoasă

Pentru noi, persoana care apelează la Orto Care nu este doar un simplu pacient, ci un nou prieten ale cărui griji și nevoi sunt pe primul loc.

Personal medical specializat

Echipa noastră specializată este pregătită chiar și pentru cele mai complexe cazuri stomatologice pentru un rezultat pe placul tău.