Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0767 599 939
Calea Vitan, nr. 108, bl. V35
sc. 2, parter, ap. 39, interfon 39
Programare
Articole   -   Ortodonție

Alimente pe care le poți consuma și cele de evitat când porți aparat dentar.

Purtarea unui aparat dentar poate fi o schimbare majoră în viața ta, dar și în dieta ta.

Există anumite alimente care trebuie evitate pentru a preveni deteriorarea aparatului și a menține sănătatea orală.

 

Dacă tocmai ți-ai montat un aparat dentar în București la OrtoCare sau te gândești să faci acest pas, iată o listă cu alimentele pe care le poți consuma și cele pe care ar trebui să le eviți.

 

  • Alimente de evitat:

  • Alimente tari sau crocante: Acestea pot deteriora sau desprinde aparatele dentare. Exemple de astfel de alimente includ popcorn, semințe, nuci, chipsuri, pâine prăjită sau legume crude cum ar fi morcovi sau țelină.
  • Alimente lipicioase sau gămoase: Acestea pot rămâne agățate de aparatul dentar și pot fi greu de îndepărtat, ceea ce crește riscul de carii dentare. Exemple includ guma de mestecat, bomboane lipicioase sau caramel.
  • Alimente dure de ros: Acestea pot desprinde aparatele dentare de dinți. Evită să rozi mere sau porumb direct cu dinții din față. În schimb, taie aceste alimente în bucăți mai mici.

 

aparat dentar București

 

  • Alimente permise:

  • Alimente moi: Acestea sunt mai ușor de mestecat și nu vor deteriora aparatul dentar. Alimente ca bananele, iaurtul, supa, pastele, ouăle fierte, brânzeturile moi sunt toate opțiuni bune.
  • Alimente fierte sau aburite: Legumele sau fructele gătite sunt mai ușor de mestecat și mai sigure pentru aparatul dentar. Poți opta pentru broccoli aburit, morcovi fierți sau mere coapte.
  • Proteine moi: Carnea fiartă, peștele sau tofu sunt toate opțiuni excelente, ușor de mestecat.

 

aparat dentar București


Este important să te adaptezi acestei noi realități după montarea unui aparat dentar. Nu trebuie să renunți la toate alimentele tale preferate, ci doar să te asiguri că alegi opțiunile care nu vor pune în pericol integritatea aparatului dentar.

 

La OrtoCare, echipa noastră dedicată de profesioniști îți stă la dispoziție cu recomandări personalizate pentru dieta ta, după ce ai montat aparatul dentar în București.

Adaptarea la un nou stil de viață cu aparat dentar poate fi o provocare, dar nu este imposibilă. Cu ajutorul profesioniștilor de la OrtoCare și cu puțină răbdare, vei putea naviga cu ușurință prin această etapă a călătoriei tale către un zâmbet perfect.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.