Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0767 599 939
Calea Vitan, nr. 108, bl. V35
sc. 2, parter, ap. 39, interfon 39
Programare
Articole   -   Ortodonție

Aparatele dentare metalice nu realizează doar îndreptarea efectivă a dinţilor, ci mai multe lucruri

Este limpede pentru toată lumea că atunci când avem dinţi prost poziţionaţi şi care trebuie îndreptaţi sau aliniaţi, singura soluţie la care se poate recurge ca tratament este purtarea u-nui aparat dentar ortodontic.

 

Şi, da, este multă informaţie de defrişat şi în acest domeniu vast, dar, pe scurt, vă putem spune că, dintre toate tipurile de aparate dentare (mai numite şi bretele sau acolade), aparatele dentare metalice sunt cele mai frecvente.

 

De fapt, ele sunt şi cele mai recomandate aparate de către medicii ortodonţi din întreaga lume. Din ce sunt realizate? Simplu: dintr-un aliaj de titan şi nichel.

 

Dar, pentru a şti dacă acest tip de aparat este cel potrivit situaţiei dvs. dentare, adică dacă sunteţi un bun candidat la acest tip de tratament (dacă “vă calificaţi”), trebuie obligatoriu să contactaţi medicul ortodont, pentru că el, ca profesionist, este singurul care poate decide mijlocul adecvat de recondiţionare dentară.

 

Nu puteţi opta de unul singur pentru un anumit tip de tratament ortodontic. De fapt, nici nu aţi avea cum – contactul cu medicul plin de responsabilitate este inevitabil (aparat dentar metalic sector 3).

 

orto care bucuresti, stomatologie bucuresti, ortodontie bucuresti, aparat dentar bucuresti

Despre bretelele metalice şi eficienţa lor

Şi mai sunt şi preferinţele… Există medici ortodonţi care preferă, la rândul lor, alte tipuri de apa- rate dentare decât cele metalice. În general, ei consideră că aceste aparate se potrivesc mai mult adulţilor sau persoanelor mai în vârstă.

 

Însă să ştiţi că aici ei greşesc: pentru aparatele dentare metalice nu există limită de vârstă, iar eficacitatea lor este egală la orice vârstă.

 

În general, există părerea încetăţenită, ancorată în tradiţionalism, că doar aparatele metalice sunt eficiente în îndreptarea dinţilor.

 

Iar acest lucru nu este adevărat din două puncte de vedere: 1. pentru că nu numai aparatele dentare metalice sunt eficiente în îndreptarea dinţilor; 2. pentru că aparatele dentare metalice, într-adevăr, nişte dispozitive foarte eficiente, nu realizează, ca efect, doar îndreptarea dinţilor.

 

După scoaterea lor, pacienţii constată cu surprindere şi mare bucurie că dinţii nu sunt doar îndreptaţi, ci, în plus, dinţii superiori şi inferiori (ai arcadei superioare şi inferioare) se închid corect în ocluzie (muşcătură), iar gingiile s-au însănătoşit (aparat dentar metalic sector 3).

Despre profesionalism şi posibile efecte secundare

Însă tratamentul nu este unul simplu, trebuie efectuat cu mare grijă şi deplin profesionalism, căci, altfel, apar anumite complicaţii după îndepărtarea bretelelor, precum: probleme aferente limbii, decalajului mare între dinţi, supraaglomerării.

 

De aceea, responsabilitatea şi măiestria clinică trebuie să se situeze la cote înalte (aparat dentar metalic sector 3).

 

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l verificați după îndepărtarea aparatelor dentare este să vedeţi dacă puteți mușca sau mesteca alimentele în mod corespunzător.

 

Problemele de vorbire, disconfortul limbii și chiar cefaleea pot fi efecte imediate după îndepărtarea aparatelor dentare.

Preţul bretelelor metalice este unul accesibil

Ca preţ, un tratamente cu bretele metalice este destul de accesibil, dar nu poate fi unul fix, sau general valabil. Şi aceasta, nu din pricina caracteristicilor clinicii/cabinetului, ci a chiar situaţiei dvs. dentare, a stării dinţilor şi a poziţionării lor.

 

De asemenea, în cazul aparatelor dentare există şi readaptări la anumite răstimpuri (strângeri, mărirea presiunii pe dinţi). În funcție de toţi acești factori, costul manoperei clinice şi al preţului aparatului dentar în sine pot varia.

 

În prima atapă, are loc, desigur, analiza situaţiei pacientului, etapă în care datele oferite de radiografii sau tomografii sunt de un mare folos. Apoi, după evaluare atentă a situaţiei, medicul ortodont concepe un plan de tratament şi întocmeşte un contract (aparat dentar metalic sector 3).

 

În acest caz, citiți cu atenție contractul, deoarece detaliile tratamentului, condițiile de plată sunt specificate în el în mod explicit! Asigurați-vă că toate elementele tratamentului pe care le aveţi în minte sunt incluse în listă!

 

Iar dacă bugetul dvs. este redus faţă de cerinţe şi nu puteţi efectua plata integral de la început, spuneţi-i medicului acest lucru, căci, în general, clinicile oferă posibilitatea plăţii în rate (eşalo-nate) a tratamentului.

 

Clinica de top Orto Care, din Calea Vitan, sector 3, Bucureşti (www.orto-care.ro), deţine un departament de ortodonţie valoros, în care lucrează specialişti cu vastă expertiză, care vă pot indica cel mai bun tip de tratament pentru îndreptarea sau alinierea dinţilor dvs. Iar aceasta, la cel mai bun raport calitate-preţ al serviciului.

 

Solicitaţi neîntârziat o primă şedinţă de consultare unuia dintre medicii ortodonţi de înaltă calificare de aici, cel care vă va indica, eventual, pentru început, şi tipul de investigaţie imagistică potrivit!

Solicitaţi neîntârziat o primă şedinţă de consultare unuia dintre medicii ortodonţi de înaltă calificare de aici, cel care vă va indica, eventual, pentru început, şi tipul de investigaţie imagistică potrivit!

Programează-te!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.