Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0767 599 939
Calea Vitan, nr. 108, bl. V35
sc. 2, parter, ap. 39, interfon 39
Programare
Articole   -   Ortodonție

Ce indicații și contraindicații ne impune purtarea aparatului dentar

De-a lungul timpului au apărut foarte multe mituri legate de purtarea aparatelor ortodontice care au influențat mulți posibili pacienți să renunțe la alinierea corectă a dinților.

 

O greșeală foarte gravă deoarece poziția anormală a danturi poate avea repercursiuni grave asupra încrederii de sine și asupra sănătații întregului organism.

 

Repercursiunile anomaliilor dentare netratate:

 • Apariția cariilor
 • Tulburări digestive
 • Acumulări de tartru
 • Perturbări la nivel fonetic
 • Aspect inestetic
 • Riscul de pierderi dentare

 

Pentru infirmarea veridicității tuturor miturilor și informarea corectă asupra îndicațiilor și contraindicațiilor pe care le impune purtarea unui aparat dentar București vă invităm să citiți în continuare acest articol.

Indicații definitorii în reușita tratamentului cu aparat ortodontic

Cel mai important factor îl poate reprezenta chiar simpla prezență periodică în cabinetul medicului ortodont care supravegheaza întreg tratamentul. Mersul la stomatolog conform planului de tratament stabilit încă de la început pentru ajustarea aparatului dentar București are un rol important în reușita tratamentului dar mai ales în realizarea lui pe o periodă cât mai scurta de timp.

 

Planul de tratament prescris de medicul ortodont va cuprinde și rezolvarea micilor probleme dentare pe care pacientul le are ( tratarea cariilor, montarea unor plombe, efectuarea detartrajelor pentru curățarea plăcii bacteriene și a tartrului). Toate aceste mici imperfecțiuni influențează rezultatul final al tratamentului.

 

După aplicarea unui aparat dentar București, trebuie respectate întocmai indicațiile oferite de către doctorul ortodont asupra alimentației și a igienei orale practicate de către pacient acasă:

 • Periajul de minim 2 ori pe zi
 • Curățarea aparatului dupa fiecare masă
 • Folosirea aței dentare
 • Folosirea apei de gură
 • Controalele periodice la stomatolog
 • Folosirea dușului bucal
 • Evitarea alimentelor considerate nepotrivite pentru tipul de aparat dentar ales

 

aparat dentar bucuresti, ortodontie bucuresti, clinica stomatologica orto care

Contraindicații recomandate de medicii ortodonți în timpul tratamentului ortodontic

Dacă vrei ca rezultatul dorit să fie cel mai bun și într-un timp cât mai scurt trebuie să ți cont de contraindicațile stabilite de madicul care îți supraveghează tratamentul, încă de la începerea acestuia.

 

Un zâmbet perfect merita orice sacrificiu, mai ales în cazul aparatului dentar fix. Chiar dacă tehnologia din ultimii ani a făcut ca aparatele dentare cu brackeți să devină foarte rezistente, este important să nu îi deteliorăm.

 

Anumite alimente pot deteriora componentele aparatului dentar, precum sârmele sau brackeții în sine, ceea ce este și foarte incomod pentru tine. În general, este bine să eviți toate alimentele care sunt lipicioase, tari sau crocante.

 

Exemple de alimente care trebuiesc evitate atunci când porți aparat dentar București:

 • Alimentele tari (înveliș crocant, popcorn, nuci, morcovi), acestea necesită foarte multă forță pentru a le mastica, fapt ce poate degrada în timp aparatul.
 • Alimentele lipicioase (gumă de mestecat, caramele, bomboane gumate), acestea se prind în aparat devenind un adevărat calvar.
 • Gheața, au fost întâlnite cazuri când pacienții au spart in dinți cuburi de gheață și au deteliorat brackeții aparatelor dentare.

 

aparat dentar bucuresti, ortodontie bucuresti, clinica stomatologica orto care

 

Toate aceste schimbări la care te obligă tratamentul cu aparat dentar București nu trebuiesc privite ca un lucru restrictiv, ba din potrivă, ele sunt îndemnuri utile pentru un stil de viață mai sănătos cu care te vei obișnui foarte repede.

 

Poate la început ti se va părea greu sau deranjant, însă cu cât vei fi mai atent la ce mănânci sau bei vei obține atat zâmbetul dorit cât si un corp sănătos!

 

Clinica de top Orto Care, din Calea Vitan, sector 3, Bucureşti, deţine un departament de ortodonţie valoros, în care lucrează specialişti cu vastă expertiză, care vă pot indica cel mai bun tip de aparat dentar București pentru îndreptarea sau alinierea dinţilor dvs. Iar aceasta, la cel mai bun raport calitate-preţ al serviciului.

Solicitaţi neîntârziat o primă şedinţă de consultare unuia dintre medicii ortodonţi de înaltă calificare de aici, cel care vă va indica, eventual, pentru început, şi tipul de investigaţie imagistică potrivit!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.