Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0767 599 939
Calea Vitan, nr. 108, bl. V35
sc. 2, parter, ap. 39, interfon 39
Programare
Articole   -   Ortodonție

Cele mai frecvente intrebari ale pacientilor despre aparatele dentare

Aparatele dentare sunt o priveliște comună în multe cabinete ortodontice. Ele sunt folosite pentru a corecta o mare varietate de probleme dentare, de la dinți strâmbi până la mușcături incorecte.

 

Aparatele dentare pot fi realizate din metal, ceramică, plastic sau chiar safir. În această postare pe blog, vom răspunde la unele dintre cele mai frecvente întrebări despre aparatul dentar, adresate de pacienții medicilor noștri ortodonți!

 

Dacă pacienții ar crede în miturile dentare, aceștia ar putea întrerupe tratamentul cu aparat dentar înainte de termen. Acest lucru poate avea un impact negativ nu doar asupra sănătății lor orale, ci și asupra bunăstării lor generale și a încrederii în sine.

 

Cele mai frecvente intrebari ale pacientilor despre aparatele dentare

 

Cele mai frecvente întrebări primite de medici, din partea paciențiilor

 

 

Aparatul dentar îmi va afecta vorbirea?

 

Depinde despre care vorbim! Este posibil să simțiți un oarecare disconfort atunci când rostiți anumite cuvinte, dacă vorbim despre aparatul dentar lingual, care este plasat pe interiorul dinților. Acest lucru este perfect normal, dar nu și obligatoriu, deoarece este doar o condiție pe termen scurt, până când pacientul se obișnuiește cu el. Atunci când vorbim despre aparatul dentar tradițional, care este plasat pe partea exterioară a dinților, perioada de obișnuire cu vorbirea este semnificativ mai scurtă, iar multe persoane nici măcar nu o observă.

 

 

Tratamentul cu aparat dentar doare?

 

În acest scenariu, afirmația conform căreia unii pacienți simt un mic disconfort la începutul tratamentului, atunci când se instalează aparatul dentar, până în momentul acomodării, este adevărată. Majoritatea pacienților afirmă că nu mai simt nicio durere după ce a trecut perioada de acomodare, iar în prezent există aparate dentare moderne care funcționează prin aplicarea unei presiuni ușoare în mod constant, eliminând problema durerii când vine vorba de tratamentul cu aparat dentar.

 

 

Care sunt beneficiile tratamentului cu aparat dentar?

 

Fiecare pacient ar trebui să se ghideze, în primul rând, după aceste puncte forte:

  • Recăpătarea aspectului estetic al danturii
  • Scăderea riscului de parodontoză
  • Reducerea riscului de acumulare de tartru și carii
  • Elimină riscul tulburărilor digestive cauzate de masticația incorectă
  • Schimbă fizionomia feței
  • Corectează anomaliile dentare
  • Ajută la corectarea vorbirii

 

 

 

Aparatele dentare sunt facute doar pentru copii?

 

Răspunsul este categoric NU. Terapia cu aparat dentar funcționează pentru persoane de toate vârstele. Fie că sunteți un copil care are nevoie de tratament ortodontic pentru a-și dezvolta dinții în mod corespunzător și adecvat, fie că sunteți un adult care dorește să corecteze probleme de lungă durată, sunteți potrivit pentru acest tratament

 

 

Aparatele dentare sunt inestetice?

 

O concepție total greșită! Nu este nicio rușine să urmezi un tratament pentru a-ți recăpăta încrederea în tine însuți. Se poate spune cu siguranță că zilele în care aparatul dentar părea mai puțin prietenos s-au schimbat. Aparatele dentare de astăzi sunt mult mai atrăgătoare și sunt disponibile pe piață într-o varietate de modele.

 

Chiar și  aparatele dentare cu brackeți metalici pot fi accesorizate cu elastice colorate, sau pot fi de culoarea dintelui pentru a trece neobservate, cele linguale sunt pe partea interioară a dinților, iar mai nou au devenit la modă cele invizibile care nici nu sunt observate de cei din jur.

 

Clinica de top Orto Care, din Calea Vitan, sector 3, Bucureşti, deţine un departament de ortodonţie valoros, în care lucrează specialişti cu vastă expertiză, care vă pot indica cel mai bun tip de aparat dentar București pentru îndreptarea sau alinierea dinţilor dvs. Iar aceasta, la cel mai bun raport calitate-preţ al serviciului.

Orto Care - Hai să rescriem împreună povestea zâmbetului tău de succes! 

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.