Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0767 599 939
Calea Vitan, nr. 108, bl. V35
sc. 2, parter, ap. 39, interfon 39
Programare
Articole   -   Ortodonție

Cum afectează aparatul dentar alimentația zilnică? Sfaturi pentru o dietă sănătoasă de la Orto Care

După ce ți-ai pus aparatul dentar, este posibil să constați că alimentația zilnică poate necesita câteva ajustări.

 

Pentru a te ajuta să navighezi prin aceste schimbări, Orto Care, o clinică renumită pentru tratamentul cu aparat dentar în București, oferă sfaturi utile pentru o dietă corespunzătoare.

 

  • Cum afectează aparatul dentar alimentația?

Aparatul dentar poate limita anumite alimente care ar putea fi prea dure sau lipicioase pentru aparat și ar putea provoca daune. Alimentele dure pot cauza desprinderea brachetelor, în timp ce alimentele lipicioase pot rămâne blocate în aparatul dentar și pot fi dificil de îndepărtat.

 

  • Ce alimente ar trebui evitate?

Iată câteva exemple de alimente pe care ar trebui să le eviți atunci când ai un aparat dentar: alimente foarte dure sau crocante (de exemplu, nuci, semințe, popcorn, chipsuri), alimente lipicioase (cum ar fi caramel, guma de mestecat), alimente dure pe care trebuie să le muști (de exemplu, mere, morcovi), alimente cu textură fibroasă care se pot prinde în aparat (de exemplu, ananas, carnea de vită).

 

aparat dentar București

 

  • Sfaturi pentru o dietă sănătoasă

Mănâncă multe fructe și legume proaspete, dar taie-le în bucăți mici în loc să le muști direct. Optează pentru carnea fiartă sau friptă, care este mai ușor de mestecat decât carnea la grătar sau prăjită. Păstrează o dietă echilibrată, cu o varietate de alimente din toate grupurile alimentare.

Consumă alimente bogate în calciu, cum ar fi laptele și brânza, pentru a menține dinții sănătoși. În plus, bea multă apă pentru a te hidrata și a menține gura curată.

 

  • Ingrijirea orală după masă

După fiecare masă, este esențial să îți cureți aparatul dentar și dinții pentru a îndepărta orice particule de mâncare care s-ar putea fi blocat. Folosește o periuță de dinți cu peri moi și o pastă de dinți cu fluor pentru a curăța cu grijă în jurul brachetelor și sub sârmă.

 

aparat dentar București

 

În concluzie, deși un aparat dentar poate necesita anumite ajustări ale alimentației zilnice, nu este o piedică în menținerea unei diete echilibrate și sănătoase. Cu câteva precauții și cu ajutorul sfaturilor oferite de specialiștii Orto Care poți continua să te bucuri de mâncărurile preferate, menținându-ți în același timp sănătatea orală.

Ne angajăm să îți oferim asistență și îndrumări pe tot parcursul procesului de tratament cu aparat dentar în București, la OrtoCare, pentru a te ajuta să ai un zâmbet sănătos și frumos.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.