Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0767 599 939
Calea Vitan, nr. 108, bl. V35
sc. 2, parter, ap. 39, interfon 39
Programare
Articole   -   Ortodonție

Dinți drepți: Cum te poate ajuta medicul ortodont

Ai dinți strâmbi? Vrei să știi cum aparatul dentar poate îmbunătăți aspectul dinților tăi? Acest articol îți va oferi informațiile de care ai nevoie! Poate te vei întreba cum este tratamentul cu aparat dentar București și de ce este nevoie de unul. Aparatele ortodontice sunt folosite pentru a corecta alinierea dinților și a maxilarelor, ceea ce îți poate îmbunătăți sănătatea orală și, mai ales, aspectul estetic al zâmbetului tău.

 

Există multe motive pentru a lua în considerare un tratament cu aparat dentar București. Dacă te lupți cu dinții strâmbi, te simțiți stânjenit de aspectul estetic al danturii tale sau îți dorești să îmbunătățeși masticația și funcția maxilarului, pentru o mai bună sănătate orală, un medic ortodont te poate ajuta!

Cum îți dai seama că ai nevoie de un aparat dentar?

Te simți jenat atunci când ești înconjurat de mai multe persoane, din cauza aspectului inestetic al dinților tăi? Dinții tăi sunt strâmbi? Dacă această problemă te deranjează, noi avem soluția ideală pentru tine!

 

Aparatul dentar București îți poate alinia dinții, ca tu să te bucuri de un zâmbet curajos. Sacrificiile pe care le faci în timpul tratamentului vor merita în final! Au fost suficiente momentele în care ți-ai ascuns zâmbetul! Este timpul ca cei din jurul tău să te admire!

 

aparat dentar bucuresti

Aparatul dentar se poate folosi în tratarea unor afecțiuni ortodontice precum

 • Dinți strâmbi sau înghesuiți;
 • Probleme de masticație;
 • Dureri de maxilar;
 • Dificultate în vorbire;
 • Poziția incorectă a dinților, în momentul mușcăturii.

Iată 5 avantaje ale aparatului dentar București

 • Dinții sunt poziționați corect pe arcade;
 • Masticația va fi semnificativ îmbunătățită;
 • Dinții sunt poziționați în mod armonios, acest lucru fiind datorat repoziționării dinților înghesuiți;
 • Mușcătura va fi corectă;
 • Vei avea mai multă încredere în tine și în zâmbetul tău.

În cât timp se văd rezultatele?

Durata tratamentului ortodontic este variabilă, totul depinzând de mai mulți factori, precum:

 

 • Gravitatea problemei ce trebuie rectificată;
 • Răspunsul individual la planul terapeutic;
 • Colaborarea pacienților cu medicul ortodont;
 • Respectarea instrucțiunilor de folosire;
 • Igiena orală și întreținerea dispozitivelor.

 

Cert este că rezultatele nu apar imediat, este nevoie de răbdare. Aparatul dentar București necesită o perioadă de acțiune îndelungată de timp, pentru a corecta poziția dinților și a mușcăturii și pentru a restructura osul. La fiecare 3-6 săptămâni, pacientul trebuie să vină la control pentru a ajusta aparatul dentar și a nivela presiunea pe dinți.

Reguli de alimentație

Dinții sunt sensibili în primele câteva zile în care vei purta  aparatul dentar. Este recomandat să mâncați alimente moi, evitându-le pe cât posibil pe cele dure, precum nuci, alune, popcorn, covrigi tari etc sau cele lipicioase deoarece acestea pot duce la dezlipirea brackeților de pe dinți.

Dieta trebuie să cuprindă cât mai puține alimente ce conțin zahăr rafinat pentru a preveni, alături de o igienă orală corectă, apariția cariilor.

 

aparat dentar bucuresti

Importanța igienei dentare atunci când purtați aparat dentar

Un pacient care dorește să poarte aparat dentar are nevoie de dinți și gingii sănătoase, starea acestora trebuind să fie obținută înainte de a merge mai departe cu procedura. Dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite, atunci tratamentul cu aparat dentar București este amânat până când toate cariile au fost rezolvate, împreună cu tratarea oricărei probleme gingivale.

 

În timpul purtării aparatului dentar, pe lângă periuța de dinți și apa de gură obișnuite, se recomandă ca pacienții să folosească periuțe interdentare speciale din farmacie.

 

Se recomandă să se curețe dinții și aparatul dentar după fiecare masă! La controalele periodice cu ortodontul dumneavoastră, puteți îmbunătăți igiena dentară prin periaj profesional, jeturi profilactice , și fluorizare care vor preveni gingivita sau cariajul.

Solicitaţi neîntârziat o primă şedinţă de consultare unuia dintre medicii ortodonţi de înaltă calificare de aici, cel care vă va indica, eventual, pentru început, şi tipul de investigaţie imagistică potrivit!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.