Etapele tratamentului cu aparat dentar, atât la copii cât și la adulți

Tratamentul cu aparat dentar poate părea un proces complicat, dar nu trebuie să fie! În această postare pe blog, vom prezenta etapele, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Vom oferi, de asemenea, câteva sfaturi despre cum să facem ca tratamentul cu aparat dentar să fie cât mai puțin dureros și fără stres posibil. Continuați să citiți pentru a afla mai multe!
Fiecare pacient trebuie să parcurgă o serie de investigații preliminarii înainte de a începe tratamentul ortodontic pentru a se asigura cel mai înalt nivel de îngrijire și mai ales tipul de tratament necesar.
Ortodontul trebuie să adune anumite date despre starea de sănătate a pacientului pentru a crea o strategie de tratament individualizată și adaptată la anomalia dentară a acestuia, deoarece fiecare pacient este unic și are propriile caracteristici.
Stabilirea diagnosticului și formarea planului de tratament
Prima vizita în cabinetul medicului ortodont
Pentru a obține un diagnostic inițial, medicul dentist vă va pune o serie de întrebări despre dinții dumneavoastră și sănătatea lor. Va fi examinată situația actuală a pacientului, precum și necesitatea unei aparat dentar și perioada de începere a tratamentului.
Ortodontul va sugera orice teste suplimentare necesare pentru strategia de tratament:
- Radiografii dentare (panoramice);
- Fotografii intraorale și extraorale ale situației inițiale;
- Alte investigații, gen CBCT, doar în cazuri speciale.
A doua vizită
La a doua vizită, medicul dentist va lua amprentele dentare și le va folosi pentru a crea un model de studiu care va fi folosit pentru o examinare mai amănunțită a mușcăturii, a formei dinților și a spațiului necesar pentru o aliniere corectă a arcadei. Acest mulaj va servi drept cadru pentru modelul care va fi folosit pentru a vă personaliza aparatul dentar.
Tot în a doua vizită, în urma analizării tuturor investigațiilor, va avea loc o discuție în cadrul căreia veți fi informați despre:
- diagnosticul medical rezultat;
- planul de tratament potrivit nevoilor dumneavoastră (tipul de aparat dentar, tratamentele pregătitoare și extracțiile dentare necesare pentru montarea aparatului dentar);
- modul de desfășurare al tratamentul – indicatii privind alimentația, recomandari de igiena, purtarea anumitor accesorii ale aparatului dentar;
- durata aproximativă a tratamentului;
- costurile tratamentului.
Montarea și supravegherea tratamentului
La cea de-a treia ședință se inserează aparatul dentar propriu-zis, așa cum s-a menționat și anterior, iar pacientul va primi instrucțiuni suplimentare cu privire la ceea ce are și nu are voie să mănânce, instrucțiuni de igienă dentară și multe altele. Tratamentul pentru aparatul dentar fix ar putea dura până la 60 de minute, dar vestea bună este că, aplicarea propriu-zisă nu este dureroasă!

Sedințele de activare periodică ale aparatului dentar
Scopul acestor vizite este ca ortodontul să verifice progresul pacientului și să se asigure că aparatul dentar este intact. Activarea aparatului înseamnă adăugarea de noi forțe astfel încât acesta să se deplaseze în direcția obiectivului dorit. Tratamentul va dura mai mult timp dacă pacienții nu respectă aceste programări.
Clinica de top Orto Care, din Calea Vitan, sector 3, Bucureşti, deţine un departament de ortodonţie valoros, în care lucrează specialişti cu vastă expertiză, care vă pot indica cel mai bun tip de aparat dentar pentru îndreptarea sau alinierea dinţilor dvs. Iar aceasta, la cel mai bun raport calitate-preţ al serviciului.
Lasă-ne un comentariu