Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0767 599 939
Calea Vitan, nr. 108, bl. V35
sc. 2, parter, ap. 39, interfon 39
Programare
Articole   -   Ortodonție

Obiceiuri care pot afecta aparatul dentar

Este timpul să vă arătați zâmbetul cu încredere! Clinica stomatologică Orto Care este o unitate specializată pe  ortodonție, care oferă o mare varietate de tratamente pentru adulți și copii. Au trecut mulți ani de când a fost înființată, având o experiență bogată în ortodonție.

 

Dacă ești în căutarea unui ajutor pentru dinții tăi sau pur și simplu vrei să afli mai multe despre cum te poate ajuta aparatul dentar, atunci citește mai departe!

 

Un tratament cu aparat dentar București se intinde pe o perioada cuprinsa intre 6-18 luni. Aceste mici sfaturi ce urmează sunt menite să ofere tratamentului ortodontic sanse cât mai mari de reusită.

 

aparat dentar bucuresti, clinica stomatologica orto care bucuresti

Obiceiuri ce trebuiesc evitate atunci când urmezi un tratament cu aparat dentar

  • Consumatul de alimente prea dure

 

Există anumiți oameni care consideră că este ok să îndepărteze coaja alimentelor crocante cu ajutorul danturii ca de exemplu nucile, alunele de pădure sau fisticul. Total greșit, dantura nu a fost concepută pentru astfel de lucruri mai ales în timpul tratamentului cu aparat dentar București.

 

Prin exercitarea acestor forțe de masticație aparatele dentare se pot deteliora, iar dinții se pot fisura sau chiar sparge. Nici mancatul de alimente prea tari nu este dindicat, deoarece brackeții se pot îndoi sau rupe în momentul masticației.

 

Alimentele mai moi vor face masticația mult mai confortabilă, ceea ce va usura procesul de acomodare cu aparatul dentar.

 

 

  • Mușcatul sau rosul obiectelor

 

Obiceiuri precum mușcatul creioanelor sau rosul pixului poate fi foarte dăunător aparatului dvs. dentar. Acest tic trebuie eliminat cât mai repede din tabieturile zilnice sau pe care le manifestați în situații de stres.

 

Dacă consumul alimentelor dure poate afecta aparatul dentar București, mușcarea sau rosul  obiectelor nealimentare poate produce stricăciuni și mai mari.

 

Totodata, rosul unghiilor trebuie imediat stopat. Asemenea obiceiuri pot duce la leziuni scumpe ale aparatului, care pot afecta rezultatul final sau prelungi durata tratamentului.

 

  • Igiena deficitară

 

Acest obicei afectează dinții indiferent daca au sau nu aparat dentar București aplicat pe ei. Dacă nu avem un periaj regulat, de cel puțin 2 ori pe zi, dimineața și seara sau după fiecare masă daca este posibil, dinți riscă să se îngălbenească, să apara carii sau chiar depuneri de tartru.

 

Depunerile de tartru pot afecta integritatea aparatatului dentar. Acesta se poate deplasa de pe locul unde a fost inserat și astfel va suferi pagube costisituare sau chiar amanarea rezultatului final.

 

  • Omiterea controalelor periodice la ortodont

 

Este una dintre cele mai mari greseli pe care din pacate tot mai mulți pacienți o fac. Prin amanarea controalelor periodice nu faceți altceva decât să prelungiți durata tratamentului și un unele cazuri nereușita sa.

 

Controalele lunare sunt menite pentru ca medicul dvs. ortodont să va constate starea și să vă regleze aparatul în funcție de progresele făcute de acesta.

 

Sfatul medicilor noștrii este să va respectați cu strictețe programările lunare pentru verificarea aparatului dentar București, să vă formați o igienă dentară riguroasă și să evitați pe cat posibil alimentele dure sau rosul produselor nealimentare pentru a reuși să obțineți zâmbetul aliniat mult visat.

 

Poate la început ti se va părea greu sau deranjant, însă cu cât vei fi mai atent la ce mănânci sau rozi vei obține atat zâmbetul dorit cât si un corp sănătos!

 

Clinica de top Orto Care, din Calea Vitan, sector 3, Bucureşti, deţine un departament de ortodonţie valoros, în care lucrează specialişti cu vastă expertiză, care vă pot indica cel mai bun tip de aparat dentar București pentru îndreptarea sau alinierea dinţilor dvs. Iar aceasta, la cel mai bun raport calitate-preţ al serviciului.

Solicitaţi neîntârziat o primă şedinţă de consultare unuia dintre medicii ortodonţi de înaltă calificare de aici, cel care vă va indica, eventual, pentru început, şi tipul de investigaţie imagistică potrivit! 

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.