Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0767 599 939
Calea Vitan, nr. 108, bl. V35
sc. 2, parter, ap. 39, interfon 39
Programare
Articole   -   Ortodonție

Obiceiurile copiilor care pot afecta integritatea aparatului dentar

Atunci când ești părinte, grija pentru copilul tău nu se termină niciodată. Te strădui să-i oferi toată grija și atenția de care are nevoie. Pe partea stomatologică, copiii au nevoie de o îngrijire specială și atenție încă de la vârste fragede.

 

Clinica stomatologică Orto Care este o unitate specializată în ortodonție de mulți ani, care oferă o mare varietate de tratamente atât pentru adulți cât și pentru copii.

 

Dacă ești în căutarea unui ajutor pentru dinții copilului tău sau pur și simplu vrei să afli mai multe despre ce obiceiuri îi pot dăuna atat danturii cât și aparatului dentar, atunci citește mai departe!

 

Practicile sănătoase de îngrijire orală încep atunci când copiii sunt mici. În calitate de furnizori de ortodonție pentru copii, noi, echipa noastră, împărtășim sfaturile pentru a ajuta părinții să-i învețe pe copii cum să aibă grijă corect și eficient de dinții și aparatele lor dentare.

Obiceiurile care afectează integritatea tratamentului cu aparat dentar

Consumul în exces al dulciurilor

 

Cu toții știm ca prichindeii sunt mari consumatori de dulciuri, bomboane și acadele. Din păcate pentru ei în momentul în care urmează un tratament ortodontic cu aparat dentar București, acest obicei trebuie rărit sau chiar stopat. Rosul de bomboane sau spartul acadelelor în dinți pot deteliora aparatul dentar, acesta ne putând fi reparat.

 

aparat dentar bucuresti, aparat dentar copii, clinica stomatologica orto care bucuresti

 

Rosul de obiecte sau al unghiilor

 

Este o practică care afectează foarte mulți tineri. Este adevărat că acest obicei este des întâlnit la copii și adolescenți și pe cât poate părea de banal, pe atât poate deveni de periculos.

 

Acest obicei poate afecta atât dinții, gingiile cât și integritatea aparatului dentar București. La nivelul dinților rosul poate duce la sensibilizarea smalțului dentar sau la fracturi dentare, în timp ce la nivelul gingiilor poate produce sensibilitate. Pentru aparatul dentar București, ronțăitul de obiecte poate strâmba brackeții, astfel tratamentul are șanse mari de eșuare.

 

Scrâșnitul dinților

 

Acest obicei poate fi un început de bruxism, care înseamnă scrâșnirea dinților în momente de stres. Acestă practică trebuie rapid eliminat din viața copilului dvs. deoarece afectează atât dinții naturali cât și integritatea aparatului dentar București. Dinții se pot fisura sau chiar sparge.

 

Suptul de deget

 

Poate cauza apariția diastemei în cazul copiilor. Aceasta este spațiul anormal dintre incisivii centrali sau în termeni populari strungăreață.

 

Suptul de deget practicat de către copii în perioada creșterii, poate conduce la apariția unui spațiu nefiziologic între dinți, spațiu care pe lângă aspectul inestetic, poate determina probleme fonetice, mai ales în cazul pronunției consoanei „S”.

 

Dacă spațiul deja există și este aplicat aparatul dentar, practicatul în continuare al acestui obicei vicios va încetinii sau chiar stopa procesul de îndreptare.

 

Igiena orală defectuasă

 

Încă de la vârste fragede copiii trebuie educati și supravegheați pentru o igiena dentară corectă și constantă. Ei trebuie învățați de mici ca periatul dințișorilor trebuie să se facă de cel puțin 2 ori pe zi, dimineața și seara, sau ori de câte ori manancă. Un astfel de program de igienă orală este necesar chiar dacă poartă sau nu aparat dentar București.

 

aparat dentar bucuresti, aparat dentar copii, clinica stomatologica orto care bucuresti

 

Clinica de top Orto Care, din Calea Vitan, sector 3, Bucureşti, deţine un departament de ortodonţie valoros, în care lucrează specialişti cu vastă expertiză, care vă pot indica cel mai bun tip de aparat dentar București pentru îndreptarea sau alinierea dinţilor copilului dvs. Iar aceasta, la cel mai bun raport calitate-preţ al serviciului.

 

Solicitaţi neîntârziat o primă şedinţă de consultare unuia dintre medicii ortodonţi de înaltă calificare de aici, cel care vă va indica, eventual, pentru început, şi tipul de investigaţie imagistică potrivit! 

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.