Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0767 599 939
Calea Vitan, nr. 108, bl. V35
sc. 2, parter, ap. 39, interfon 39
Programare

Coroanele din ceramică presată nu se montează pe structuri de susţinere metalice.

Departamentul de protetică al clinicii premium Orto Care, din Calea Vitan, sector 3, Bucureşti, este, şi el, ca toate celelalte specialităţi clinice, foarte bine reprezentat, atât în medici de înaltă competenţă, cât şi în oferta bogată de tratamente de toate tipurile.

 

Aici sunt căutate cele mai bune soluţii personalizate pentru restabilirea integrităţii dentare afectate, a înlocuirii dinţilor lipsă, a reabilitării orale complexe.

 

Prin aceste tratamente, efectuate la cel mai înalt grad calitativ, în care se folosesc lucrări protetice fixe sau mobile, fațete dentare, coroane dentare, incrustații, punți dentare și lucrările protetice complexe pe implanturi, se realizează reconstrucţii funcţionale perfecte (coroană dentară total ceramică).

 

Ele nu afectează fonația (producerea sunetelor), masticația (mestecarea alimentelor) sau ocluzia dentară, aceste probleme putând duce la bruxism (scrâșnirea dinților).

O soluţie total fizionomică excelentă: ceramica presată

Una dintre soluţiile excelente de refacere mai ales a dinţilor frontali, cu recâştigarea frumuseţii unui zâmbet natural, sunt coroanele dentare din ceramică presată.

 

Coroanele de acest tip nu au suport metalic, structura lor internă de rezistenţă constând dintr-un nucleu puternic, din porţelan sinterizat, care este topit și presat în cuptor la o temperatură foarte ridicată.

 

Sinterizarea reprezintă procesul de compactare și densificare a unui material prin aplicarea de tratament termic sau presiune, fără atingerea punctului său de topire și lichefierea compusului.

 

Aceste nucleu ceramic este acoperit cu porţelan, dispus de către tehnicianul dentar, în laborator, în mai multe straturi. Ele sunt supuse, la rândul lor, pentru întărire, unor procese succesive de supunerea la temperaturi înalte (sinterizare), pe măsura dispunerii (modelării), sub forma dintelui respectiv, pe nucleul dur, de bază.

 

Nucleu care acoperă bontul dentar natural – structura dentară rezultată din pregătirea prin şlefuire a dintelui natural (coroană dentară total ceramică).

 

Astfel realizate, coroanele total ceramice (din ceramică presată) dobândesc transluciditatea, culoarea şi aspectul general al dinţilor naturali.

 

coroana dentara ceramica bucuresti, coroana dentara ceramica vitan, protetica dentara bucuresti

Coroana de porţelan vs. coroana ceramică. În ce constă diferenţa?

Orice problemă legată de integritatea, forma sau coloraţia neplăcută a dinţilor frontali poate fi restaurată prin montarea de coroane din ceramică presată pe suporturile naturale menţionate anterior.

 

Trebuie aici să facem o menţiune: termenul de “coroane din ceramică presată” poate părea u-neori cam lung, dar este folosit tocmai pentru a determina exigent natura coroanei şi tehnologia ei de fabricare, fiindcă în domeniul coroanelor ceramice, gama tipologică este foarte variată.

 

Altfel, nu ar trebui să folosim decât termenul de “coroană ceramică”, căci el se referă suficient la diferenţa esenţială dintre coroanele de porţelan şi coroanele ceramice: coroanele de porţelan se referă la porţelan fuzionat pe structură metalică interioară de rezistenţă, pe când coroanele ceramice sunt coroane realizate exclusiv din ceramică, fără aport metalic.

Indicații pentru coroanele din ceramică presată

Ceramica dentară presată este biocompatibilă și are marele avantaj că, prin lipsa capei metalice interioare, sunt mult mai subţiri, necesitând doar o şlefuire minimă a dintelui.

 

Căci există multe cazuri  în care acești dinți, pregătiți prin şlefuire pentru amprentare și acoperire, pot fi păstrați în viață. Iar acest lucru este foarte important, contribuind din plin la rezultatul acelui aspect natural pe care pacientul şi-l dorește (coroană dentară total ceramică).

 

Deci, indicaţia terapeutică principală a coroanelor din ceramică presată se referă la dinţii fron-tali. Şi, în nici un caz, nu sunt recomandate pacienţilor cu bruxism (scrîşnire a dinţilor).
 

De asemenea, neavând rezistenţa caracteristică restaurărilor metalo-ceramice (prin lipsa miezului metalic de rezistenţă), ele – şi, în general sistemul ceramic presat – nu sunt recomandate pentru punţi dentare.
 

Precum nici îmbrăcarea pivoturilor metalice ale reconstituirilor corono-radicu-lare (RCR) sau a bonturilor protetice ale implanturilor (realizate din metal sau fibră de sticlă) nu este recoman-dată restaurării total ceramice, deoarece culoarea pivotului va transpărea prin transluciditatea ceramicii presate a coroanelor.
 

Clinica premium Orto Care, din Calea Vitan, sector 3, Bucureşti (www.orto-care.ro), deţine un departament de ortodonţie valoros, în care lucrează specialişti cu vastă expertiză, care vă pot indica cel mai bun tip de tratament pentru îndreptarea sau alinierea dinţilor dvs. Iar aceasta, la cel mai bun raport calitate-preţ al serviciului.

Solicitaţi neîntârziat o primă şedinţă de consultare unuia dintre medicii ortodonţi de înaltă calificare de aici, cel care vă va indica, eventual, pentru început, şi tipul de investigaţie imagistică potrivit!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.