Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0767 599 939
Calea Vitan, nr. 108, bl. V35
sc. 2, parter, ap. 39, interfon 39
Programare

Despre caracteristicile zirconiului şi cali-tăţile restaurărilor bazate pe el

În funcţie de rezultatul examinării medicale şi a deciderii eligibilităţii dvs. pentru un aseme-nea tip de taratament protetic, vă puteţi realiza restaurări de cea mai înaltă calitatea la clinica premium Orto Care, din Calea Vitan, sector 3, Bucureşti, locul unde expertiza medicală şi con-diţiile globale de confort şi atenţie acordate pacientului întrunesc cele mai înalte standarde.

 

Medicii proteticieni de aici ştiu că ceramica zirconică, sau oxidul de zirconiu, este unul dintre cele mai preferate materiale folosite la realizarea coroanelor dentare, dar şi a punţilor, atunci când lipsesc mai mulţi dinţi de pe arcadă (gradul edentaţiei este mai mare). 

 

Printre avantajele sistemelor ce folosesc ceramica zirconică se numără:

 

  • Pot suporta uzura;
  • Sunt extrem de dure;
  • Nu folosesc cămaşa (capa) sau miezul (în cazul punţilor) metalic dăunător;
  • De aceea (lipsa metalului interior), transluciditatea este apropiată de cea a dinţilor naturali;
  • Formă, dimensiune și culoare modificabile (coroană dentară zirconiu).

 

Aurul şi portelanul, folosite în trecut, dar şi în prezent pentru umplerea sau înlocuirea dentară, sunt, iată, depăşite de coroanele de zirconiu. Însă, este posibil ca mulţi dintre dvs. să fie în con-tinuare sceptici sau îndoielnici cu privire la reclama făcută acestui material…

 

Şi, atunci, trebuie să recunoaştem că, pe lângă importantele avantaje enumerate mai sus (şi acelea sunt numai câteva dintre ele), ceramica cu zirconiu are şi câteva dezavantaje faţă de coroanele sau plombele realizate cu aur sau porţelan.

Zirconiul are şi câteva dezavantaje

  • Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale zirconiului poate că este natura sa dură și robustă. Din acest motiv, mulți pacienți doresc, în continuare, să fie purtători de coroane din aur sau porțelan.
     
  • Un alt aspect negativ vizibil este că, deși materialul în sine este atât de rezistent, există o mare posibilitate de deteriorare sub el, cauzată de abraziunea dintre zirconiu și structura dentară naturală. Pacienții ar putea să simtă durerea și să-și dea seama de gravitatea deteriorării doar după ce coroana cade.

 

coroana dentara zirconiu, coroana dentara zirconiu calea vitan, coroana dentara zirconiu sector 3

Coroane sau punţi – aceeaşi rezistenţă înaltă

Dar, deşi ne-am referit anterior în special la predilecţia zirconiului pentru coroane, unul dintre cele mai importante motive pentru care sistemul de zirconiu este atât de popular, constă în faptul că materialul este disponibil cu eficienţă şi succes atât pentru restaurarea protetică cu coroane, cât şi cu punţi.

 

Integritatea marginală pe care o oferă este excelentă, datorată înaltei rezistenţe a materialului, ceea ce face ca rata de fracturare a lucrării dentare să fie mai mică de 0,5% (coroană dentară zirconiu).

Pastele de dinţi speciale pot asigura un grad de protecţie chimi-că materialului

O preocupare comună este dacă sistemul protetic ce foloseşte zirconiul se va degrada sau nu atunci când este expus fluidelor orale. Trebuie însă stabilit din capul locului că orice material de restaurare utilizat în lucrările dentare poate prezenta o ușoară scădere a performanței sale în ceea ce priveşte comportamentul său chimic în timp.

 

La sistemele dentare cu zirconiu, acest lucru depinde în primul rând de forțele de masticaţie ale pacientului, precum și de gradul de expunere la lichide orale. Este iarăşi adevărat că o bună îngrjire cu felurite paste de dinţi speciale poate oferi un strat de protecție util pentru materialul zirconic.

Teoria ca teoria, dar contează practica

Mai există şi o altă problemă: aceea legată de multiplele studii clinice care au arătat o slăbire în timp a calităţii materialului protetic realizat prin suprapunere şi topire de straturi. Studiile au arătat că la astfel de materiale pot apărea fracturi în zonele marginale de creastă.

 

În ciuda acestor cercetări care, desigur, nu pot fi negate, faţetele şi cămăşile de porţelan ale diferitelor tipuri de restaurări dentare au rezistat bine la pacienţi o perioadă foarte lungă de timp. La tehnici corecte de aplicare, cu legături bune între faţete, cu un bun design portant, perfor-manţele pot fi considerate a fi excepţional de bune (coroană dentară zirconiu).

 

Dar aici, la reuşită, există şi un secret, de care foarte puţini practicieni, în special tehnicieni dentari, ţin cont: respectarea indicaţiilor de produs ale producătorului, mai ales în fazele de aderare succesivă a straturilor de material.

 

Clinica premium Orto Care, din Calea Vitan, sector 3, Bucureşti (www.orto-care.ro), deţine un departament de ortodonţie valoros, în care lucrează specialişti cu vastă expertiză, care vă pot indica cel mai bun tip de tratament pentru îndreptarea sau alinierea dinţilor dvs. Iar aceasta, la cel mai bun raport calitate-preţ al serviciului.

Solicitaţi neîntârziat o primă şedinţă de consultare unuia dintre medicii ortodonţi de înaltă calificare de aici, cel care vă va indica, eventual, pentru început, şi tipul de investigaţie imagistică potrivit!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.