Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0767 599 939
Calea Vitan, nr. 108, bl. V35
sc. 2, parter, ap. 39, interfon 39
Programare
Articole   -   Ortodonție

Află cele 5 mituri despre purtarea aparatului dentar

Cu toții de dorim dinți drepți, perfect aliniați care să alcătuiască un zâmbet demn de a ne mândrii și care să exprime sănătate și încredere. Tratamentul cu aparat dentar București ne poate oferi încrederea de sine mult dorită.

 

De-a lungul anilor, au apărut tot felul de mituri sau concepții greșite referitoare la purtarea aparatelor dentare, fapt ce poate induce în eroare orice posibil pacient care dorește să se informeze înainte de a începe un astfel de tratament dentar.

 

Pentru a lua o decizie corectă este esențial să aveți toate informațiile corecte întipărite în minte. De regulă astfel de detalii trebuie cerute medicilor ortodonți care sunt cei mai în măsură să ofere răspunsuri sigure.

 

O informare greșită bazată pe mituri eronate care circulă pot conduce la renunțarea în mod nejustificat la tratamentele cu aparat dentar București, iar această decizie nerecomandată poate afecta profund sănătatea orală, aspectul feței și încrederea de sine a pacientului.

 

Cu toții de dorim dinți drepți, perfect aliniați care să alcătuiască un zâmbet demn de a ne mândrii

În rândurile ce urmează vom aborda mituri explicate de medici stomatologi care doresc informarea corectă a pacienților

  • Aparatele dentare se pot monta doar la copii

Total neadevărat, tratamentul cu aparat dentar București nu are limită de vârstă. Fie că ești copil și ai nevoie de un tratament ortodontic pentru ați dezvolta corect și armonios dantura, fie că ești adult și dorești să îți îndrepți problemele care te supără de mult timp, esti candidatul ideal pentru un astfel de tratament.

 

  • Aparatele dentare pot afecta vorbirea

Dacă vorbim despre aparatele dentare linguale, adică cele de pe partea interioară a dinților există posibilitatea să simțiți un ușor discomfor la pronunția anumitor cuvinte. Acest lucru este perfect normal dar nu și obligatoriu pentru toți pacienții. 

Această situație este temporară până când pacientul se obișnuește. În cazul aparatelor dentare București clasice, situate pe partea exterioară a dinților nu există astfel de probleme legate de vorbire.

 

  • Purtarea aparatului dentar doare

În acest caz există un sâmbure de adevăr constituit de faptul că la începutul tratamentului, când aparatul dentar este montat, anumiți pacienți simt un grad de discomfort.

Dupa acest moment inițial, cei mai mulți pacienți nu simt nicio durere în plus , brackeții realizați acum cu ajutorul noilor tehnologii avansate acționează în mod eficient prin aplicarea unei presiuni ușoare în mod constant, astfel nu se percepe niciun grad de discomfort.

 

  • Tratamentul cu aparat dentar durează mult

În ciuda zvonurilor că aparatul dentar se poartă cel putin 2-3 ani, un medic cu experiență avansată va știi cum să gestioneze cazul astfel încât, indiferent de vârsta la care l-ai purta sau de dificultatea corecției, acesta să fie rezolvat intre 6-18 luni. Un procent foarte mic de pacienți cu cazuri deosebit de complicate ajung să poarte aparat dentar București pana la 1 an si 6 luni.

 

  • Aparatele dentare sunt inestetice

Total greșit, niciun tratament care ne poate reda încrederea de sine nu ar trebui să fie catalogat ca inestetic. Realitatea este că s-au dus vremurile cand aparatul dentar București avea un aspect nu tocmai prietenos, aparatele folosite în prezent fiind aproape invizibile.

Cele cu brackeți metalici pe partea exterioară a dințiilor pot fi accesorizate cu elastice colorate, sau pot fi de culoarea dintelui pentru a trece neobservate, cele linguale sunt pe partea interioară a dinților, iar mai nou au devenit la modă cele invizibile care nici nu sunt observate de oamenii din jur.

 

 

Clinica stomatologică Orto Care, din Calea Vitan, sector 3, deţine un departament de ortodonţie valoros, în care lucrează specialişti cu vastă expertiză, care vă pot indica cel mai bun tip de tratament pentru îndreptarea sau alinierea dinţilor dvs. și vă vor lămuri în legătură cu toate miturile pe care le aveți tipărite în minte.

Solicitaţi neîntârziat o primă şedinţă de consultare unuia dintre medicii ortodonţi de înaltă calificare de aici, cel care vă va indica, eventual, pentru început, şi tipul de investigaţie imagistică potrivit!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.