Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0767 599 939
Calea Vitan, nr. 108, bl. V35
sc. 2, parter, ap. 39, interfon 39
Programare
Articole   -   Ortodonție

Cum să îți îngrijești dinții acasă, în doar 5 minute, atunci când porți aparat dentar

Dacă ai ajuns aici înseamnă că dinții tăi nu au poziția corectă și ai apelat la tratamentul cu aparat dentar București.

 

Râmâi alături de noi pentru a descoperi în continuare sfaturile medicilor cu privire la pașii esențiali  pentru o igienă orală completă chiar la tine acasă.

 

De ce o igienă orală riguroasă atunci când porți aparat dentar?

 

  • Pentru că sănătatea dinților este importantă indiferent de ce tratament urmezi
  • Pentru că depunerile de tartru pot afecta stabilitatea aparatului dentar
  • Pentru că este foarte important să prevenim apariția carilor
  • Pentru că o dantură curată ne dă o stare de fresh
  • Pentru că previne îngălbenirea dinților

3 Pași simpli pentru o igienă corectă acasă

aparat dentar bucuresti, clinica stomatologica orto care bucuresti

 

  • Periajul corect și regulat

 

Igienizarea dentară trebuie să se facă cel puțin de două ori pe zi, dimineța și seara sau indicat ar fi ca și după fiecare masă, dinții să fie spalați pentru a îndeparta resturile alimentare ce se pot depune la baza gingiei.

 

Un periaj corect constă în folosirea unei periuțe potrivite nevoilor dvs. dentare și o pastă de dinți bogată în fluor, fluorul ajutând la eliminarea depunerilor de tartru.

 

Primul pas este umezirea periuței și aplicarea unei cantități potrivite de pastă.

 

Începeți periajul cu molarii superiori din partea stângă și mergeți în direcția acelor de ceasornic. Important este să puneți periuța la baza dintelui și să trageți în jos pentru a nu împinge resturile alimentare sub gingie. Folosiți mișcări scurte de 5-10 secunde pe fiecare dinte în parte. Continuați aceiași procedură și pentru partea interioară a danturii, și spatele dinților este important de curățat chiar daca nu se vede!

 

Repetă tot procesul și pe partea inferioară a danturii și nu uita să iți cureți și limba cu ajutorul periuței pentru a te asigura că ai reușit o igienizare completă. Întreg procedeul reprezină o necesitate atunci când porți aparat dentar București!

 

  • Folosește ața dentară

 

Ața dentară este o etapă importantă a rutinei de îngrijire orală. Aceasta poate ajunge în spațiile înguste dintre dinți, greu accesibile, unde o periuță de dinți nu poate curăța.

 

Acest pas va contribui la îndepărtarea plăcii și a particulelor de alimente care rămân în acele spații. Procesul este de a rupe o ață de circa 30-40 de cm, pe care o vei înfășura pe degetele arătătoare și, în fața oglinzii, vei curăța fiecare dinte, de 3-4 ori, cu miscări ușoare, pentru a nu agresa gingia.

 

Ața dentară nu are ca scop doar îndepărtarea resturilor alimentare. Folosirea regulată a acesteia poate reduce bolile gingivale și respirația urât mirositoare, tocmai prin capacitatea ei de a îndepărta placa formată în timp pe linia gingiei.

 

  • Folosește apa de gură

 

Ultimul pas pentru o igienizare corectă și completă, acasă, care îți va păstra dinți curați și integritatea aparatului dentar București o periodă îndelungată de timp este folosirea apei de gură.

 

După ce vei termina cu periajul și folosirea aței dentare așteaptă puțin, apoi clătește. Această scurtă așteptare este importantă, deoarece, dacă te clătești imediat, apa de gură va spăla și fluorul din pasta de dinți.

 

Clinica de top Orto Care, din Calea Vitan, sector 3, Bucureşti, deţine un departament de ortodonţie valoros, în care lucrează specialişti cu vastă expertiză, care vă pot indica cel mai bun tip de aparat dentar București pentru îndreptarea sau alinierea dinţilor dvs. Iar aceasta, la cel mai bun raport calitate-preţ al serviciului.

Solicitaţi neîntârziat o primă şedinţă de consultare unuia dintre medicii ortodonţi de înaltă calificare de aici, cel care vă va indica, eventual, pentru început, şi tipul de investigaţie imagistică potrivit!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.