Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0767 599 939
Calea Vitan, nr. 108, bl. V35
sc. 2, parter, ap. 39, interfon 39
Programare
Articole   -   Ortodonție

Rolul produselor adecvate de îngrijire orală atunci când purtăm aparat dentar

Atunci când vorbim despre anomalii dentare, cea mai la îndemână și eficientă metodă pentru rezolvarea lor sunt tratamentele cu aparat dentar București.

 

Tipuri de anomali dentare care se pot corecta cu ajutorul aparatului ortodontic:

 

  • Ocluzia anâncă – este prezentă atunci când dinții superiori acoperă vertical mai multe de jumătate din înălțimea dinților de pe arcada inferioară
  • Ocluzia deschisă – este atunci când dinții frontali superiori și inferiori nu se ating în momentul mușcăturii
  • Oclizia inversă – reprezintă înclinarea accentuate spre exterior a dințiilor de pe arcada inferioară față de cei de pe arcada superioară
  • Înghesuirea dentară – datorită faptului că dinții sunt prea mari sau oasele maxilare prea mici, apar înghesuirile dentare. De cele mai multe ori remarcăm această anomalie în momentul apariției caninilor superiori care neavând loc erup înafara arcadei
  • Spațierea dentară – este atunci când dinții sunt mai mici decât media normal, astfel se crează spațiile interdentare
  • Compresia de maxilar – reprezintă înclinarea accentuată spre exterior a dinților de pe arcada superioară față de cei de pe arcada inferioară

 

Toate acestestea de mai sus se pot trata foarte ușor pe o perioadă scurtă de timp cu ajutorul aparatului dentar București. Acesta ajută la alinierea corectă a poziției dinților prin exercitarea unor forțe moderate asupra lor.

 

Produsele de îngrijire orală corecte și rolul lor

aparat dentar bucuresti, clinica stomatologica orto care bucuresti

 

  • Periuța de dinți

 

Aceasta se alege în funcție de tipul gingiilor dvs. De exemplu dacă aveți gingii sensibile, recomandarea medicilor noștrii este să folosiți o periuță de dinți cu peri moi astfel încât să nu agresați zona senzibilă.

Stați fără grijă, aceste periuțe sunt special concepute pentru a curăța aparatul chiar daca perii săi sunt mai fini, plus veți fi sigur că nu veți strâmba nici bracke-ții aparatului.

 

  • Pasta de dinți

 

Aceasta poate fi aleasă în funcție de bugetul și preferințele pacientului însă recomandarea noastră este să folosiți una care să conțină fluor.

Fluorul are proprietăți antibacteriene, elimină depunerile de tartru și reduce riscul de inserare a cariilor în suprafața danturii.

 

Notă: Pentru un periaj profesional acasă începeți printr-un ansamblu de mișcări de la molarii din partea stângă și mergeți în direcția acelor de ceasornic. Important este să puneți periuța la baza dintelui și să trageți în jos pentru a nu împinge resturile alimentare sub gingie. Folosiți mișcări scurte de 5-10 secunde pe fiecare dinte în parte. Continuați aceiași procedură și pentru partea inferioară a danturii. Nu uitați spatele dinților și acesta este important de curățat chiar daca nu se vede!

 

  • Apa de gură

Pentru un strop de prospețime și un produs ce previne depunerile de tartru și cariile, este indicat să vă clatiți gura cu apa special concepută, de cel puțin 2 ori pe zi, dupa fiecare periaj sau ori de câte ori vă simțiți respirația urât mirositoare. De regulă aici este bine să folosiți una care să conțină mentol pentru un gust fresh.

 

  • Ața dentară

Folosirea aței dentare este un pas important în igiena orală, mai ales când purtați aparat dentar București. Aceasta trebuie să fie de bună calitate astfel încât să nu se rupă în momentul folosirii.

 

Aceasta poate ajunge în spațiile înguste dintre dinți, greu accesibile, unde o periuță de dinți nu poate curăța. Aceasta va ajuta la îndepărtarea plăcii și a particulelor de alimente care rămân în acele spații.

 

Clinica de top Orto Care, din Calea Vitan, sector 3, Bucureşti, deţine un departament de ortodonţie valoros, în care lucrează specialişti cu vastă expertiză, care vă pot indica cel mai bun tip de aparat dentar București pentru îndreptarea sau alinierea dinţilor dvs. Iar aceasta, la cel mai bun raport calitate-preţ al serviciului.

Solicitaţi neîntârziat o primă şedinţă de consultare unuia dintre medicii ortodonţi de înaltă calificare de aici, cel care vă va indica, eventual, pentru început, şi tipul de investigaţie imagistică potrivit!

 

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.